LANSARE: “Povestiri din gradina cu pisici”

Editura SofistiCAT a lansat sâmbătă, 24 septembrie 2010, volumul Povestiri  din grădina cu pisici”, cartea de debut a autoarei Candice Luana Dragotă.

Evenimentul  s-a desfășurat în cadrul Expoziției Internaționale Feline de Toamnă SofistiCAT,  la Romexpo (paviloanele 20-21), unde cititorii i-au putut întâlni chiar pe eroii cărții (pisoii Pufarino, Bubu sau Bulina-Bubulina).

De la stanga la dreapta: Mirela Rus (PR Eveniment), Anca Sârbu (pictoriță - ilustratoarea cărții), Candice Luana Dragotă (autoarea), Oana Stoica-Mujea (autoare romane polițiste și fantasy, membră a Uniunii Scriitorilor)

Povestirile sunt rodul iubirii mele pentru copii și animale. Sunt niște povești cu tâlc, ce dezvăluie  lumea  fabuloasă a unor pisici năzdrăvane care, prin şotiile şi poznele lor, îi vor învăţa pe cei mici cum să fie mai buni.

Este un univers hazliu, rotund şi egal cu sine însuşi, asemenea ghemului  de sfoară cu care se joacă o pisică” – spune autoarea, pe coperta interioară a volumului.

Cartea  este tipărită în variantă bilingvă (română și engleză), traducerea fiind semnată de Junona Tutunea, iar ilustrațiile – realizate manual (și nu computerizat), în manieră vintage – ne poartă direct în lumea fabuloasă a basmului:

Eu cred în semne și premoniții. Întâlnirea mea cu pictorița Anca Sârbu a fost definitorie pentru cartea mea. Prin penelul ei, personajele carții mele au prins contur, culoare, viață” mărturisește Candice Luana Dragotă.

La lansare a fost prezentă și scriitoarea Oana Stoica Mujea, care a încurajat debutul publicistic al fostei profesoare de literatură:

Fascinată de lumea felinelor, Candice Luana Dragota aduce un suflu nou în literatura pentru copii. Povestirile  din grădina cu pisici sunt amuzante, însă au și morală, astfel încât micul cititor să poată face diferenţa dintre Bine şi Rău. Ilustrațiile sunt cu adevărat speciale și pun în valoare întâmplările.

Dacă această carte ar fi apărut în oricare altă ţară ar fi fost bestseller încă de la anunţarea ei pe piaţă. Dar eu am convingerea că și într-o lume în care părinţii nu mai au timp să-şi audă copiii, cartea aceasta va veni ca o adevărată revelaţie.”

La dorința autoarei, primul exemplar al cărții a pornit, chiar de la lansare, într-o aventură în jurul lumii:

Mi-aș dori ca primul exemplar care iese de sub tipar, din cartea mea, să ajungă în mâinile a cât mai multor copii, care să o citească (sau cărora sa le fie citită de către părinți).

Și apoi cartea să se întoarcă la mine, să o păstrez ca amintire, știind că a fost răsfoită de atâtea mâini gingașe și că poveștile scrise cu drag de mine au ajuns la sufletul atâtor copii. Asta ar fi cea mai mare satisfacție a mea, ca scriitor la debut“.

Cristina, unul dintre copiii de la Centrul de Plasament The Door din Mogoșoaia, primind de la Candice Luana Dragotă primul exemplar al cărții care va călători prin lume, timp de un an

Astfel, cu sprijinul colegilor autoarei, din cadrul Agenției de Împlinit Dorințe, cartea va călători timp de un an de zile și va fi citită “din mână-n mână” de cel puțin 100 de copii.

Copiii de la Centrul de Plasament "The Door" din Mogosoaia si autoarea cartii, Candice Luana Dragota

Primii care vor afla despre aventurile pisicilor năzdravane vor fi cei 17 copii de la Centrul de Plasament “The Door” din Mogoșoaia, care au fost prezenți și la lansarea cărții, cu o colecție de hăinuțe pentru pisici, realizate chiar de ei (designer – Betty, 14 ani!). Toate încasările din vânzarea colecției vor fi donate unui adăpost de pisici și căței din Câmpina, județul Prahova.

Standul cu hăinuțe pentru pisici

____________________________________________

Informații despre autoarea cărții:

Candice Luana Dragotă este de formație filolog (fostă profesoară de literatura română și universală), iar de peste 10 ani crește pisici de rasă (este proprietara celei mai cunoscute felise de British Shorthair din România) și luptă pentru drepturile animalelor.

În anul 2006, împreuna cu un grup de prieteni, a pus bazele Asociației Feline SofistiCAT, care este acum un club puternic, cu peste 200 de membri (www.sofisticat.ro).

Comments
One Response to “LANSARE: “Povestiri din gradina cu pisici””
  1. Mi says:

    Felicitari pentru prima carte editata si mult succes la lansarea de maine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: